Peste 100 de angajati ai NN Asigurari de Viata si voluntari ai Asociatiei MaiMultVerde au plantat pe 24 octombrie, 5.000 de puieti de salcam la Videle, judetul Teleorman.
Actiunea de plantare face parte din proiectul Paperless (Fara hartie) al companiei NN Asigurari de Viata prin care compania si-a propus sa ofere clientilor acces mai rapid si facil la informatii si sa contribuie la rezolvarea unei probleme de mediu. Plantarea a fost realizata cu sustinerea Primariei Videle intr-o zona in care impadurirea este necesara pentru a preveni alunecarile de teren.
Proiectul Paperless a fost demarat in urma cu sase ani de NN Asigurari de Viata. De atunci, compania propune permanent clientilor sa-si dea acordul pentru a primi electronic informatiile comerciale si contractuale, reducand astfel impactul pe care il au asupra mediului prin consumul de hartie. Treptat, in cazul clientilor care au furnizat companiei o adresa de e-mail valida, comunicarea pe hartie a fost inlocuita cu notificari transmise pe e-mail. In prezent, aproximativ 60% dintre clientii NN Asigurari de Viata primesc informatii contractuale si comerciale exclusiv pe e-mail, procent in continua crestere de la an la an.
“Reducerea consumului de hartie si, in ansamblu, protejarea mediului inconjurator ar trebui sa fie o preocupare continua pentru fiecare dintre noi. Asa a pornit Paperless, prin care contribuim la diminuarea amprentei noastre si a clientilor nostri asupra mediului, iar periodic acceleram eforturile noastre prin initiative ample de plantare in sprijinul comunitatilor locale”, a spus Carmen Soare, director de marketing NN Romania.
Actiunea de plantare de la Videle (judetul Teleorman) este a doua din cadrul proiectului Paperless, dupa ce voluntarii NN Asigurari de Viata si Mai Mult Verde au plantat, in noiembrie 2014, 5.000 de puieti de stejar in Parcul Natural Comana. Cei 5.000 de puieti de salcam plantati la Videle in numele clientilor companiei NN Asigurari de Viata vor contribui la siguranta comunitatii locale prin stabilizarea unei suprafete amenintate de alunecarile de teren si vor reda naturii o zona degradata din cauza acumularii de deseuri de materiale de constructii, pana acum impracticabila pentru orice activitati ale localnicilor.
“Comunitatile care nu au paduri si constata ca au mare nevoie de ele pentru a stopa fenomene precum alunecarile de teren sau degradarea solului, cum este cazul la Videle, in judetul Teleorman, pot fi un exemplu pentru cei care nu stiu sa isi pretuiasca zestrea de arbori primita de la natura sau de la generatiile trecute. De aceea, dincolo de impactul benefic pentru mediu pe care il vizam prin aceasta actiune de plantare, este important si mesajul pe care il transmitem prin cei peste 100 de voluntari participanti, despre rolul benefic al padurilor si necesitatea protejarii si dezvoltarii acestora prin implicare colectiva”, a declarat Doru Mitrana, directorul Asociatiei MaiMultVerde. (A.D.).